СНЕГ ОПЕТ ИЗНЕНАДИО КОМУНАЛЦЕ
30.01.2014


Комунална инспекција Градске општине Палилула обишла је насеља у овој општини да би сагледала проходност саобраћајница и утврдила да се се већина улица не чисти.По речима Бобана Џунића, председника општине Палилула, главни проблем је у одређивању приоритета чишћења улица, где се територија ове општине углавном сврстава у други и трећи степен приоритета. Неопходно је да неке саобраћајнице у Палилули  припадну првој категорији важности.

„Обишли смо прилазе улици Дурмиторској од Рудничке до краја са обе стране и ни један није очишћен. Ту су и Калач Брдо, Бубањска долина, ишли смо према Горњем и Доњем Међурову. Поред тога што нигде није чишћено, уз тренутку нашег обиласка, нисмо затекли ни једног радника комуналног предузећа. Наша комунална служба општине у пуном саставу, чине је седам инспектора, била је на терену и обишла главне саобраћајнице у насељима општине. Улице којим пролазе аутобуси углавном су биле очишћене, међутим део улице Петра Ранђеловића, од Димитрија Туцовића према Улици Бубањски хероји није био очишћена. Види се да је со бачена, али снег није чишћен“, рекла је Лелица Миладиновић, комунални инспектор у Градској општини Палилула.

Грађани Палилуле су јако незадовољни чишћењем улица у насељима. Троатоари су неочишћени, нарочито у Улици Димитрија Туцовића, са обе стране, од Железничке станице према Леденој Стени. Није очишћен ни део парка код Железничке станице, каже Миладиновићева и додаје да су грађани углавном били одговорни и чистили су прилаз испред својих кућа.

Председник општине Палилула Бобан Џунић каже да су многи грађани ове општине упутили апел, али и критику општинској инспекцијској служби што не реагује, али ова служба општине је сваког дана на терену од јутра до вечери. „Они су уочили управо оно што су и грађани пријавили нашој Канцеларији за брзе одговоре, да неки путеви на територији Градске општине Палилула нису данима чишћени. „Ја сам одржао хитан састанак са тимом Комуналне инспекције. Упутили смо захтев надлежним предузећима да приону на посао. Комунална инспекција општине Палилула поступиће и у овом случају по закону и нико неће бити изузет одговорности-нагласио је председник Џунић. Било је довољно времена за припрему и рад у зимским условима. Наши грађани су приоритет свима нама.

Наш циљ и обавеза је да добро сарађујемо са свим надлежним локалним предузећима. У последња два месеца, упутили смо писмо упозорења, јер нисмо хтели да процесуирамо двадесетак пријава које су већ биле спремне, каже председник општине Палилула. Ја их овим путем молим да чине оно за шта су надлежни, јер су грађани незадовољни и има много примедби на рад комуналних предузећа. Ако наша Комунална инспекција ради свој посао по закону, тражим то и од наших комуналних предузећа-рекао је Бобан Џунић, председник општине Палилула и додао да саобраћајнице у општини Палилула не би требало да буду у другој и трећој категорији приоритета, већ да се одређени питеви сврстају и у прву категорију приоритета чишћења. Палилула је општина у којој жови више од 80.000 становника и сви они испуњавају обавезе када су у питању комунални трошкови.

ФОТО ГАЛЕРИЈА